Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk verbonden
Het "verborgen" geheim zit hem in de live-long-chain van oorzaak en gevolg. Het begin van de keten werd ooit bepaald door dat ene moment van perceptie. 
 
Was deze destijds gericht op mogelijkheden of op onmogelijkheden? Onderzoek toonde dat onze waarden de grondslag zijn van onze gerichtheid. 
 
Oplossing: 
verander dan je focus als je niet succesvol bent! 
 
En daar zit hem nu juist de clou! Velen kunnen doodeenvoudig niet hun focus veranderen! Ze willen wel maar kunnen niet! Schijnbaar bestaat er dus geen vrije wil, had deze wel bestaan dan had een ieder een hemel op aarde en lukte dat wat hij/zij wilde altijd! 
 
Inspiratie leidt tot transpiratie:
Er staat geschreven:
in het zweet uw aanschijns zult u uw brood verdienen
 
We zweten eigenlijk alleen nog maar tijdens het sporten,... op de werkvloer zijn dat alleen nog de handarbeiders en door het Arab en protocollen wordt het steeds meer not-done. Zou dit de oorzaak zijn dat we minder geïnspireerd zijn? 
 
Wilskracht:
Alleen nodig als u niet in de flow bent, maar dan moet u wel eigenzinnig zijn en een eigenwijsheid hebben. 
 
Liefde:
Liefde voor uzelf? Hoe vaak staat u daar bij stil? Voor de ander? Hoe vaak laat u dat blijken voor de ander? Voor uw beroep? En hoe laat u dat merken? Voor de wereld? En wie weten dat nog meer?
 
Moed en dapper
De tegenstand op durven zoeken en uzelf daarmee confronteren. Tegenwerking zorgt voor spanning waardoor u groeit. Om uw dromen te kunnen leven heeft u moed nodig. Bent u dapper? 
 
Authenticiteit:
U bent wie u bent. Het is de ziel die u stuurt. U doet wat u doet, het is de ziel en niet uw ziel die bepaald wat u doet. 
 
Weerstand:
Elke verandering creëert weerstand bij uzelf en bij de ander, als u er doorheen bent moet u nog doorwerken aan die van anderen. 
 
Eer:
Wat u op u neemt maak het af en doe wat u beloofd heeft! 
 
Trouw:
  • ... Aan hen die u lief zijn 
  • ... Aan uw klanten 
  • ... Aan uw lichaam 
  • ... Aan uw produkt 
  • ... Aan uw team. 
 
Discipline:
Is als een spier, hoe meer u hem verwaarloost hoe zwakker die wordt, hoe meer u hem traint hoe makkelijker het gaat. 
Discipline met je hart hou je vol , discipline met je verstand is tijdelijk.