29
Onze zintuigen zijn de deuren en ramen van het lege huis dat ons lichaam is- ze verbinden ons met met alle vreugde, schoonheid, smaken en geuren van het ons omringende leven.
Als het dus al wat minder gaat op één van die dagen die er symbolisch voor staan, mss is vandaag wel zo'n dag probeer dan eens het volgende. Richt je de komende seconden op de gewaarwording van je zintuigen en doe dit met zachtheid voor jezelf.
neem alles letterlijk waar zonder er een label op te kleven waardoor de ervaring zou omslaan in een oordeel.
voor een muur kan je strakke lijnen waarnemen, het pad waar het water loopt over die muur, het leven wat zich nestelt op microscopisch niveau, de verschillende kleuren rood enz..
Als je in de natuur bent richt je dan op de geluiden en benoem geen van allen en ervaar door stil te zijn in je hoofd maar helder in je zintuigen door puur te ervaren. Op deze manier maak je weer contact met de wereld om je heen en krijg je het gevoel dat je gefragmenteerde gevoel omslaat in een gevoel van harmonie omdat jij deel uitmaakt van dat wat je juist heb gezien- gevoeld - gehoord zonder te oordelen.
De Nieuwe gedachte, DNG Erik

Beoordeling

Commentaar

Voorlopig nog geen commentaar, u kan de 1e zijn.

Geef uw mening

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: